Cliëntervaringen

"In November 2020 voelde ik me al een tijdje een beetje down, maar ik wist niet precies waar het vandaan kwam. Een vriendin van mij was begonnen bij een haptonoom en had daar goede ervaringen mee. Dus daarom wilde ik het ook eens proberen, om te kijken of dat zou helpen. De website en aanpak van Peter spraken mij erg aan en daarom heb ik in eerste instantie voor hem gekozen. Om te beginnen moest ik een intake-formulier invullen, wat heel verhelderend was. Want alles wat er in mij omging kon ik op dit formulier kwijt en toen stond alles ineens voor mijn neus, in één overzicht. De eerste kennismaking met Peter was heel prettig, want hij is een fijn en rustig persoon waarbij ik me direct op mijn gemak voelde. En toen ik vertelde waarom ik ‘hier zat’ was dat heel anders dan ik eerder bij een psycholoog had gedaan, want die kon ik voor de gek houden. En Peter kon ik niet voor de gek houden, omdat hij vroeg wat ik in mijn lichaam voelde op het moment dat ik het vertelde. Door middel van oefeningen heb ik geleerd te voelen wat er in mijn lichaam gebeurd en dat mijn lichaam mij precies vertelt wat ik nodig heb. Er is wat oefening voor nodig, maar door haptonomie weet je op den duur precies wat ieder signaal van je lichaam betekent. Maar het blijft een lange ontdekkingstocht die niet stopt bij haptonomie. Ik ben heel blij met de kennis en ervaring die ik heb opgedaan en nu kan ik mezelf beter geven wat ik nodig heb en dat geeft me veel zelfvertrouwen en rust. Ik voel me nu meer mezelf en meer in mijn eigen kracht staan dan ooit. Naar Peter gaan is een van de waardevolste dingen die ik heb gedaan in mijn leven."

 

"Samen met Peter voelbaar in beweging gegaan.

Voor mij een zoektocht naar meer te kunnen voelen in vertrouwen, en mijn angsten aan te gaan.

Peter is een heel prettige persoonlijkheid waar ik me heel snel bij op me gemak voelde, ondanks alle kwetsbare situaties die in de sessies naar voren kwamen.

Peter was vanaf het begin heel open en duidelijk over de werkwijze. Dat je soms aangeraakt zou worden. Juist die kwetsbaarheid en vertrouwen maakte dat door de sessies/behandelingen patronen helder werden. Heel bijzonder om te ervaren dat door dit soort sessies in aanraken en voelen ik stappen heb kunnen maken in mijn proces, en te ervaren dat de angsten nog wel aanwezig zijn, maar dat ik nu weet dat ik ze in vertrouwen los kan laten. Je hoeft het niet alleen te doen. Dat is nu wel heel duidelijk en het was me zeker niet alleen gelukt. Dus Peter bedankt voor dit mooie avontuur."

“In verband met een langdurige rugblessure (hernia, ruginstabiliteit) doorverwezen naar haptotherapie. Deze sessies hebben mij heel erg geholpen door weer de balans in m'n lichaam te vinden en de rust om verder te werken aan het herstel. Is absoluut van toegevoegde waarde geweest en heeft het herstel bevorderd. Erg prettige sessies die ik iedereen zou aanraden, ook bij andere behoeftes. Geeft je weer een prettig gevoel met je lichaam en leert je zelfs om meer van jezelf te ontdekken. Marc”

"Vaak heb je een duwtje in de goede richting nodig en weet je niet precies waar je klachten vandaan komen. Maar als je merkt dat je jezelf niet meer bent en fysieke klachten de overhand gaan nemen moet je actie ondernemen. Ik kwam in contact met Peter en had het gevoel dat dit voor mij zou kunnen werken. Na fysiotherapie, kinesiologie, chiropractie en meer, moest ik wel mijn scepsis opzij zetten maar dat is met behulp van Peter gelukt. Meer in contact met jezelf en inzien waar knelpunten zitten door een spiegel voor te houden in combinatie met fysieke oefeningen. Balans, naar jezelf kijken en loslaten. Iets was mij altijd erg veel moeite kost. En inzien dat je jezelf mag zijn met al jouw eigenschappen. Dit maakt jou tot wie je bent en dat is goed. Heb mezelf als het ware opnieuw uitgevonden en dat is heel erg fijn. Het helpt me zowel prive als zakelijk".

 

 

"Nav een heftige gebeurtenis die mijn leven goed op zijn kop zette, kreeg ik de behoefte om aan de slag te gaan met wat er speelde. Via google op de site van Peter terechtgekomen, een mail gestuurd en werd dezelfde dag al teruggebeld door Peter. Hij had gelukkig razendsnel plek, waar ik behoefte aan had. Tijdens de eerste sessie al gelijk de juiste klik om aan de slag te kunnen met mijn doelen. In de navolgende sessies wist Peter mij iedere keer weer met een enkel woord of enkele zin vooruit te stuwen. Als zeer prettig ervaren dat Peter iedere sessie inging op mijn behoefte en niet werkt volgens een vooropgesteld plan. Ik heb onwijs veel aan hem en zijn begeleiding gehad en pas nog dagelijks toe wat ik tijdens zijn sessie geleerd heb. Bijna jammer dat ik al zo sterk gegroeid ben dat ik voor nu niet meer terug hoef.. Iedereen verdiend een eigen Peter!"

Meer weten?  Bel 06 386 062 45 of mail naar deugdp@xs4all.nl